Bedre kjent med finnekulturen

Grethe StorsveenKulturkafeen i Pinsekirken har avviklet sin årlige busstur. - Med cirka 40 glade og humørfylte mennesker dro vi onsdag morgen den 8. mai til Finnskogen med Nett buss og vår faste, dyktige bussjåfør O.P., forteller Grethe Storsven (bildet til venstre), som var med i turkomiteen.

Det ble en varm og solfylt dag og bussen ble snart fylt med allsang. - Flisa var første stopp der vi fikk guidet omvisning og orientering om Åsnes Finnskog både historisk, i dag og fremtidsplaner, sier Grethe.

Neste stopp ble på Skasenden turist og villmarksenter. Der fikk reiseselskapet en levende og interessant orientering om Grue finnskog og om finneinnvandringen på 1600 tallet og deres liv og tradisjoner. Deretter ble det servert sprøstekt røye med agurksalat, samt karamellpudding. - Vi var også så heldige å få besøk av Arne Waaler Brandt med kompani, fem dyktige musikere, som underholdt oss med fengende musikk og sang, forteller Grethe fornøyd. Besøket på Skasenden ble avsluttet med kaffe, kaker og utlodning av fruktkurv.

Det var en fornøyd gjeng som ankom Elverum om kvelden, mettet på god mat, god kultur og hyggelig sosialt samvær.SkasendenWaaler Brandt